Naomi's reisverhalen - Dag 18, bezoek plantages en kampong
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 18, bezoek plantages en kampong


Na een heerlijke nacht, die een paar keer onderbroken wordt, staan we om kwart voor acht buiten om Petra wakker te zingen! Joost ligt helaas met buikkramp op bed en gaat vandaag niet mee. Gelukkig gaat het ’s middags weer goed met hem. Wij gaan na het ontbijt naar de cacao- en rubberplantages. Hier worden we rondgeleid door Heru, een Nederlands sprekende gids. Cacao groeit in grote vruchten aan een boom. Binnenin zitten allemaal witte bolletjes die slijmerig zijn en zuur smaken, die ze laten drogen. De rubberbomen worden iedere morgen om half vier “gemolken”. Met een mes wordt er een stuk van de bast gesneden, waardoor de boom gaat bloeden. Dit vocht wordt opgevangen en dat laten ze stollen aan metalen platen. Je krijgt dan witte plakken rubber. Deze worden gerookt en dan komen ze er bruin uit. De lappen worden gesorteerd op kwaliteit, verpakt en verkocht.

Ook krijgen we koffiebonen te zien en te proeven, niet lekker! Na de rondleiding gaan we weer naar een kampong. Zodra we binnenkomen worden alle kinderen geroepen en delen we ballonnen, pennen en potloodjes uit. Sommige kinderen hebben nog nooit een ballon gezien en kijken hun ogen uit als we er een opblazen. Vooral het leeg laten lopen vinden ze mooi. In een van de ballonnen leggen we een knoop en daar slaan we samen mee over. Een aantal trouwe fans volgen ons door het hele dorp en zwaaien ons uit als we weggaan.

Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij een winkel waar ze zelf aluminium potten en pannen maken. Ze bewerken de platen door er met een steen op te slaan, dit maakt veel lawaai! Je zou er maar de hele dag in moeten werken, zonder gehoorbeschermers. Als we terugkomen bij het hotel zit Joost op ons te wachten en gaan we lunchen. De rest van de middag spelen we klaverjassen en lezen we een boek. Samen met mama en Heidi ga ik nog even wandelen om brommertjes te fotograferen die volgeladen zijn. Omdat Petra vandaag jarig is hebben we een feestmaal. Erg lekker! Na het eten kletsen we nog wat met Husen en gaan dan richting bed. Morgen vertrekken we naar Bali.
22 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa