Naomi's reisverhalen - Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru


Na een hele korte nacht gaat om half vier de wekker. We kleden ons warm aan en gaan dan naar de jeeps. Op de parkeerplaats staan heel veel jeeps en er zijn veel mensen op de been. We zijn niet de enige die de zon op willen zien komen. In een grote slinger van jeeps rijden we naar het uitkijkpunt waar we de zonsopgang gaan bekijken. Nou ja, we rijden het grootste deel, zelf moeten we nog een stuk de berg oplopen en een trap van 214 treden beklimmen. Boven komen we op een plateau met uitzicht op diverse vulkanen. Ik ben blij dat we dit gedaan hebben, want het is erg mooi. Eerst komt de zon op en dan valt er steeds meer licht op de vulkanen.

Na het bekijken van de zonsopkomst rijden we met de jeeps naar de Bromo zelf. We parkeren op een grote zandvlakte en lopen dan door een oude krater naar de Bromo. Ook hier volgt een klim met uiteindelijk een trap. Eenmaal op de krater loop je op een kraterrand zonder hekjes met heel veel mensen tegelijk. Even spannend, maar wat is het gaaf om zon krater te zien waar rook uit komt. We gaan niet met de trap omlaag, maar lopen door een dikke lava-laag de krater af. Wat een ervaring! Voor mijn gevoel is het al middag, maar om negen uur zijn we alweer terug in het hotel. We gaan ontbijten en douchen daarna het lava zand van ons af. Dan begint rond half elf de reis naar Kalibaru. Dit duur ongeveer vier uur en dus is het nog lekker licht als we aankomen.

De kamer is rop en ligt in een mooie hoteltuin. We slapen in de bergen en dat betekend dat het niet erg warm is, we bewaren het zwemmen dan ook voor morgen. We gaan in het restaurant klaverjassen en dan eten. Tijdens het eten wordt er gedanst en Lotte, Tomas en ik doen mee. Na het eten hangen we de klamboes op tegen de muggen. Alleen laat het pleisterwerk los en vallen ze alle drie met plakhaak en al naar beneden. We slapen vannacht dus zonder klamboes.22 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa