Naomi's reisverhalen - Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan


De wekker gaat vroeg en na het ontbijt vertrekken we naar de Prambanan. Een hindoe´stische tempel waar de drie belangrijkste goden (Shiva, Brahma en Vishnoe) een eigen tempel hebben. Ook de drie rijdieren van deze goden (stier, gans en adelaar) hebben een eigen tempel. Het complex is echt super gaaf en heel indrukwekkend. Het is jammer dat er zo veel is verwoest door aardbevingen. De grootste tempels worden gerenoveerd, maar de ruim tweehonderd kleine tempels liggen er compleet geru´neerd bij. We lopen een tijd rond en gaan een aantal tempels in. We mogen sommige tempels niet in wegens instortingsgevaar. Als we terug komen bij de busjes splitsen we op in twee groepen. Ik ga met de mannen wandelen bij de Candi Sukuh en de rest van de vrouwen gaan naar de batikmarkt in Solo.

We lunchen onderweg in de bergen bij een restaurant waar megagrootte vissen zwemmen. Als ik wat nasi in het water gooi veranderd het in een golfslagbad. Na de lunch rijden we verder de bergen in. De weg heeft soms een hellingspercentage van ongeveer 30%. Super stijl dus. We komen aan bij de Candi Sukuh, een erotische Azteken tempel die ik zelf een beetje tegen vind vallen. Als we alles hebben gezien beginnen we samen met een gids aan de wandeling. De wandeling gaat dwars door de bergen en dat betekend klimmen en dalen, soms behoorlijk stijl. Overal op de bergen zijn plantages te zien: wortelen, sperziebonen, tomaten, sambal pepers, mais, kool en nog veel meer. Ook hebben we kruidnagelbomen gezien waar ze kretek van maken. De wandeling duurt een uur en drie kwartier en is super mooi. Aan het eind staat Iriyanto ons op te wachten. We zijn blij hem te zien want het regent inmiddels behoorlijk en de wegen worden glibberig. We vertrekken naar het hotel Sarangan.

Het hotel ziet er wat vervallen uit en er werken allemaal oude mannetjes. Buiten is het erg koud aangezien we hoog in de bergen zitten. We eten in het hotel en dat is lekker. We spelen nog wat spelletjes en eindigen de dag met een potje tafeltennis. Met zijn achten spelen we rond om de tafel. Om kwart over negen gaan we naar bed. 22 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa