Naomi's reisverhalen - Dag 12, zilversmid en batik
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 12, zilversmid en batik


Heidi en ik hebben vannacht samen op een kamer geslapen. We missen Lotte, maar hebben heerlijk geslapen. De wekker gaat om kwart voor negen. Als we om negen uur gaan ontbijten is Martin al klaar. De rest eet gezellig mee. Het is een ontbijtbuffet met zowel nasi als brood. Na het ontbijt gaan de vrouwen samen met pap shoppen onder leiding van Iriyanto. Martin en Tomas gaan met Husen naar het strand en Joost en Otto lopen naar het station. Ze doen een poging om met de trein naar Solo te gaan, maar die mislukt.

Wij beginnen bij een zilversmid. We krijgen te zien hoe de sieraden worden gemaakt. Allemaal handwerk, er zitten vier mensen op een rijtje met behulp van pincetten sieraden te maken. Wat een gepriegel! In de winkel zien we veel leuke dingen en allemaal kopen we wat. Bij de kassa pakken ze het mooi, in een doosje en krijgen we drie Lerakvruchten mee. Deze moet je drie minuten in het water legen, pellen en dan met een tandenborstel op de zilver poetsen. Zo wordt je zilver schoon en gaat het glimmen.

Na het zilver rijden we door naar een batik art gallery. Hier hangen allemaal katoenen en zijden batikschilderijen. We krijgen te zien hoe de doeken worden gemaakt en Lotte koopt een mooi doek met vlinders. Hierna rijden we door naar een batik kledingwinkel. Mooie spullen en niet duur. Het leukste is dat we het zelf mogen proberen. Samen met Heidi en Lotte volg ik een workshop batikken. We krijgen een zakdoek waar bloemen of het logo van het Kraton op staan. Met een soort pijpje met een ijzerdraadje eraan moeten we de lijnen overtrekken met gesmolten was. Leuk om te doen, maar ik tril snel en er vallen veel druppels op de stof. Ze helpen ons goed en we krijgen allemaal onze doek mee nar huis om hem te verven.

Het is inmiddels lunchtijd dus gaan we naar de Mac Donalds. We eten lekker en daarna brengt Iriyanto ons naar Jalan Malioboro. De winkelstraat van Jogja met veel batik en hout. We gaan wat winkels af en eindigen in de supermarkt. Hier slaan we nieuwe deed in, want dat gaat hard. Na het shoppen brengt Iriyanto ons weer terug naar het hotel en nemen we nog een duik in het zwembad. Even lekker afkoelen. Net als we aan de high tea zitten (die we aangeboden krijgen van het hotel) komen Henk en Judith aan. Ze doen gezellig met ons mee. Ze slapen in een ander hotel, tien minuten lopen hier vandaan. We trekken de komende dagen met hun op. We frissen ons op en gaan rond acht uur eten in het hotel. Na het eten spelen we nog een spelletje en zoeken dan rond een uur of tien ons bed op. Op bed schijf ik in het reisdagboek en lees nog wat in mijn boek. Dan gaat het licht uit voor vandaag. 


19 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa