Naomi's reisverhalen - Dag 9, jungletocht
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 9, jungletocht


Vanochtend gaat de we niet en na een heerlijke nacht word ik om kwart over acht wakker. Ik rommel nog wat op de kamer en ga dan naar beneden. Heidi en Lotte slapen nog vast. Benden zit Martin al aan een groot bord nasi goreng. Zelf eet ik yoghurt met muesli, appel, banaan en pinda’s. Erg lekker en verfrissend. Tussen negen en half elf komt ook de rest uit bed en zitten we nog lekker aan tafel.

Om kwart over twaalf komen Husen en Iriyanto ons ophalen samen met een gids. We gaan de jungle in vandaag. We stoppen aan de oostzijde van het schiereiland waar veel bootjes in het water liggen. Er ligt iets wat op een steiger lijkt, maar de haven is nooit afgemaakt. We lopen naar de ingang van het park, dat tegen de jungle aanligt. We zien een varaan lopen, wat een joekel van een leguaan is dat zeg! We lopen het park in en zien herten lopen en ver weg in de bomen zitten zwarte apen. Voor de andere mensen in het park zijn wij interessanter. We lopen door over rotsen en krijgen mooi uitzicht over zee. Hij verteld over de tsunami in 2006. In het dorp zijn veel mensen overleden en er is veel verwoest. Even verderop gaan we een grot in. In het begin moeten we bukken, maar later kunnen we gewoon lopen. Het is erg donker maar gelukkig hebben we zaklantaarns. In de grot zie we drie stekelvarkens en heel veel vleermuizen. Uit de grot lopen we verder over een pad en zien allemaal apen. Het zijn er veel en sommige schooien bij de gidsen om eten. Sinds kort mogen ze niet meer gevoerd worden. We maken foto’s en lopen verder. Al snel verlaten we het pad voor een wandeling door de bebossing. Het is mooi, maar er is weinig leven. Als we na een tijd lopen bij een splitsing komen kunnen we kiezen voor een lange of korte wandeling. Martin, Heidi, Lotte, pap, mam en ik kiezen voor de korte wandeling. We lopen verder en zien een babyslang, meer apen, nog een varaan en herten.

Als we het park uitlopen gaan we per betjak terug naar het hotel. Daar bestellen we wat te drinken en maken we een ananas en mango’s schoon die we gister onderweg hebben gekocht. Als we weer zijn uitgerust gaan we naar het strand, waar Heidi, Lotte en ik de zee in gaan. We sluiten samen met papa af in het zwembad. Pas als wij al gedoucht hebben en al een spelletje zitten te spelen komt de rest terug van de lange wandeling. We praten elkaar bij en de anderen gaan zich ook opfrissen. Na een potje klaverjassen, staan de busjes weer klaar om ons naar het restaurant te brengen. We stoppen bij een visrestaurant, niet super. En als Heidi, Joost en ik uitstappen laten de koks al het werk uit handen vallen en staren ons aan. We voelen ons niet fijn en gelukkig zit het vol. Zo gaat het nog twee keer en we besluiten weer bij Chez mama te eten. Na het eten spelen we nog een potje weerwolven en gaan dan slapen.


16 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa