Naomi's reisverhalen - Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 7, bezoek Candi Cangkuang


Vannacht wat slechter geslapen door de gehorigheid van het huisje. Er staan meerdere minaretten om het hotelcomplex heen en die hebben tussen half vier en vijf uur bijna fulltime geluid gemaakt. We ontbijten in het hotel, een buffet met rijst en toast. Om kwart voor tien vertrekken we naar de Candi Cangkuang. Een Hindoeïstische tempel op het eiland Cangkuang. Het eerste deel rijden we met de busjes en stappen dan over in een dokar. Een tweepersoons wagentje achter een paard. De rit duurt ongeveer een kwartier. Dan stappen we over op een vlot. Het vlot is gemaakt van 14 lange bamboestelen. De tocht naar het eiland duurt ongeveer tien minuten.

Op het eiland leidt een gids ons rond. Het eiland telt zes echte huizen en een tempel. De zes huizen staan symbool voor de dochters van Carif Mohammed en de tempel voor zijn enige zoon. In een huis mag maar een familie wonen, als de kinderen trouwen moeten ze het huis uit. Als de ouders overlijden wordt het huis met inboedel van de oudste dochter. De overige eilandbewoners wonen in krotjes. Als we bij de tempel komen worden we letterlijk omsingeld door schoolkinderen. We worden gefilmd en gefotografeerd. De tempel is klein en eigenlijk altijd op slot, omdat ze bang zijn dat er iets met het beeld van Chiva gebeurt, een van de drie belangrijkste hindoegoden. Na de tour op het eiland gaan we weer terug naar het vaste land met de vlotten. Dit keer begeleid door twee muzikanten. De chauffeurs brengen ons naar het restaurant waar we gisteravond ook hebben gegeten.

Na het eten neemt Iriyanto ons mee naar een soort snoepwinkel. We proeven Dodol Garut, een bekende lokale delicatesse bestaande uit een koekje van kleefrijst met kokos en palmsuiker. We kopen wat en gaan terug naar het hotel om te zwemmen. Met zijn allen genieten we van het warme zwavelwater. Na het zwemmen, spelen we wat spelletjes op het balkon. Het balkon hangt als een soort vlonder boven het water. Rond het balkon vliegen Sunbirds rond. Petra, Otto, Heidi en Lotte krijgen alle vier een massage. In die tijd sla ik voor het eerst mijn boek open, heerlijk! We eten weer in hetzelfde restaurant. Na het eten pakken Heidi, Lotte en ik onze spullen in, schrijven in ons dagboek en gaan dan snel slapen. Morgen om kwart voor zeven gaat de wekker weer.


12 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa