Naomi's reisverhalen - Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Even voorstellen

Mijn reizen
Wie ben ik?

Indonesie: Java en Bali

Dag 24,25,26, relaxen op het strand
Dag 23, surfen in Kuta
Dag 22, reisdag naar Kuta
Dag 21, dolfijnensafari
Dag 20, Lovina
Dag 19, reisdag naar Bali
Dag 18, bezoek plantages en kampong
Dag 17, Bromo en reisdag naar Kalibaru
Dag 16, reisdag naar de Bromo
Dag 15, Prambanan en reis naar Sarangan
Dag 14, het Kraton
Dag 13, Borobudur
Dag 12, zilversmid en batik
Dag 11, reisdag naar Jogja
Dag 10, rustdag in Pangandaran
Dag 9, jungletocht
Dag 8, reisdag naar Pangandaran
Dag 7, bezoek Candi Cangkuang
Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut
Dag 5, reisdag naar Malabar
Dag 4, Botanische tuin, wayangfabriek en de markt
Dag 3, bezoek aan het kampong
Dag 1-2, van Amsterdam naar Jakarta

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Dag 6, theeplantage en reisdag naar Garut


Om tien voor acht worden we wakker van de wekker die zichzelf heeft gezet. Om tien over acht gaat de echte wekker af en staan we op. Als alles is ingepakt en we een lange broek, een shirt met lange mouwen en onze palladium’s aan hebben gaan we ontbijten. We krijgen een toast met ei en jam. Na het ontbijt gaan we samen met een gids een wandeling maken over de theeplantage. We wandelen een uur tussen de theeplanten naar de theefabriek. We spreken met een aantal plukkers en ze laten zien dat ze alleen het jonge groen plukken. Tegen het einde doen de voeten van Heidi en Lotte zeer en besluiten ze avondvierdaagseliedjes te gaan zingen. De plantage lijkt oneindig groot, later horen we dat het 200 hectare groot is. Om de afstanden te overbruggen maken ze hier gebruik van brommertjes. Anderen binden alles aan een bamboestok en leggen de afstand lopend af.

Bij de theefabriek krijgen we allemaal een blauwe jas en pet met visitors erop aan. We zijn net een groep schoffies van de straat. We gaan een gammel trappetje op en zien hoe de thee binnen komt. De blaadjes liggen in grote bakken en worden in tonnen met een soort stoeltjeslift verder de fabriek ingebracht. Daar wordt 150 kg in 15 minuten gesneden in grote machines. Na het snijden wordt het vier keer gezeefd. Zo krijg je thee in vier verschillende grofheden. Na het drogen en nog een keer zeven en malen wordt de thee in een soort windtunnel gegooid. Door de wind wordt er op zwaarte gesorteerd. De jonge blaadjes zijn zwaar en komen niet ver, de oude blaadjes zijn licht en komen veel verder. De jonge blaadjes hebben een betere kwaliteit en meer vitamine. De thee smaakt nu nog allemaal hetzelfde, in een andere fabriek worden de smaakjes toegevoegd. We sluiten de rondleiding af met een kop thee.

Dan begint de reis naar Garut. Dezelfde weg als gister richting Bandung, maar het is nu rustiger. We lunchen in een restaurant dat we allemaal wat minder vinden. We moeten zelf eten uitzoeken van een buffet en dit wordt dan nog een keer in de frituur gegooid voor je om het op te warmen. We zitten op plastic keukenkrukken aan een lange tafel. Als blanke zijn we de enige die bestek krijgen, de lokale bevolking eten met hun handen. Na de lunch rijden we in een keer door naar het hotel “Sumber Alam” in Garut. Het ziet er van buiten supermooi uit, maar we slapen met een matras op de grond en alles kiert. We schuiven onze bedden naar een kamer en hangen klamboes op. Dan gaan we op zoek naar het zwembad. Het is een warm zwavelbad en mijn vingers knappen er zichtbaar van op. We gaan uit eten en krijgen pizza, vlees en patat! Weer terug in het hotel drinken we nog wat en gaan we slapen.


12 Augustus 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog

Amerika: WestkustAmerika: OostkustEuropa